Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Oorlog en geweld in de geschiedenis

Zolang de mensheid bestaat voert zij oorlog en oefent zij georganiseerd geweld uit. Krijgsmachten die dit geweld uitoefenen zijn een vast onderdeel van de samenleving. Militaire geschiedenis is een uitdagend masterprogramma over de geschiedenis van oorlogvoering en krijgsmachten. We bestuderen oorlog daarnaast ook als een cultuurverschijnsel dat grote invloed heeft op het maatschappelijk leven en op individuen, of zij nu militair of burger zijn, in Europa en elders ter wereld en van de Oudheid tot de 21ste eeuw.

Militaire geschiedenis
Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen een docent en een student in 4 minuten wat je in deze master leert.

Internationaal netwerk

Samenwerking met binnen- en buitenlandse partners

Uniek programma

Alleen aan de UvA aangeboden

Werkervaring

Ruime stagemogelijkheden

Buitenland

Studentuitwisseling mogelijk

Waarom Militaire geschiedenis aan de UvA?

  • Uniek programma
    De UvA is de enige Nederlandse universiteit met een masterprogramma waarin de fascinerende geschiedenis van oorlog en geweld centraal staat.
  • Voorbereiding op de arbeidsmarkt
    Je krijgt, in verschillende werkvormen, een intensieve training in analytische, communicatie en presentatievaardigheden die vereist zijn voor een beroepscarrière op academisch niveau. Daarbij zijn er zijn ruime stagemogelijkheden waarbij je militairhistorische kennis koppelt aan de praktijk, onder andere bij musea, bedrijven, onderzoeksinstellingen en de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken.
  • Samenwerking met instellingen
    Docenten van de master onderhouden nauwe banden met onder andere de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda en het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag, maar ook met de Universiteit van Lancaster. Dankzij deze banden kan een breed programma geboden worden, met lezingen, keuzevakken en onderzoeks- en uitwisselingsmogelijkheden.
Copyright: Anne Reitsma Fotografie
Mijn fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog en interesse in oorlogvoering zijn alleen maar verder aangewakkerd door het volgen van deze master. Janneke Jorna, alumnus Militaire geschiedenis Lees het interview

Na je studie

Na je studie zijn er veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Militair historici werken bijvoorbeeld bij Defensie en culturele instellingen. Ook een carrière in het onderwijs of in de journalistiek is mogelijk.

Diploma

Militaire geschiedenis is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Geschiedenis. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Geschiedenis
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
66034
Locatie
Universiteitskwartier