Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Overig onderwijs

Buiten het volgen van een bachelor of een master die verbonden is met ACASA zijn er ook andere manieren om iets over archeologie, oudheid of klassieken te leren. Zo zijn er twee oudheidgerelateerde minors, of kun je deelnemen aan de Zomerschool Klassieke talen of de MasterClassics Oudheid. Voor docenten zijn er tevens allerlei nascholingsactiviteiten. Bekijk hieronder het aanbod.

Minor Highlights of the Ancient World

De minor Highlights of the Ancient World aan de UvA biedt een veelzijdig en interdisciplinair beeld van de Oudheid en haar invloed op latere tijden.

Minor Oudheid

Ben je geïnteresseerd in de talen en culturen van de Grieken, Romeinen of van het oude nabije oosten? Volg dan deze minor bij de VU!

Zomerschool Klassieke talen

Kom in augustus 2020 naar de Zomerschool Klassieke talen, in hartje Amsterdam! De Zomerschool wordt ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de UvA en de VU voor alle scholieren, studenten, docenten en anderen met ...

MasterClassics Oudheid

Speciaal voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in de oudheid, organiseert de VU tweemaal per jaar de MasterClassics Oudheid. Op deze dag kun je op de VU colleges volgen van universitair docenten ...

Nascholing

Docenten in het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan nascholingscursussen, -leergangen en -workshops georganiseerd door de UvA.

NWO promotiebeurs voor leraren

Sinds 2011 stelt het ministerie van OCW een Promotiebeurs beschikbaar voor leraren. ACASA-docenten denken graag mee over een geschikt onderzoeksvoorstel.