Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Geschiedenis op het hoogste niveau

Ben jij gefascineerd door geschiedenis en grenzeloos nieuwsgierig? Wil je werken aan grensverleggend onderzoek? De onderzoekmaster Geschiedenis leert je nadenken over de verschillende manieren om het verleden te benaderen. Je komt in aanraking met essentiële historische werken, verdiept je in actuele geschiedtheoretische debatten. Bovendien verwerf je inzicht in de praktijk van het moderne historische onderzoek. De opleiding biedt je veel keuzeruimte om in intensief overleg met de docenten, je eigen historische specialisatie te ontwikkelen.

Verdieping

Wetenschappelijke diepgang in Nederlandstalig programma

Kies jouw interesse

Vrije keuzeruimte

Persoonlijk

Intensieve begeleiding

Praktijkervaring

Stage is mogelijk

Waarom de onderzoeksmaster Geschiedenis aan de UvA?

 • Ontwikkel jouw specialisatie
  De combinatie van samen nadenken over grote vragen en veel keuzeruimte stelt je in staat om je eigen specialisatie te ontwikkelen. Het brede aanbod aan keuzevakken binnen en buiten de Faculteit der Geesteswetenschappen, persoonlijk ingevulde tutorials en een zelf gekozen scriptieonderzoek bieden je de kans een eigen profiel te ontwikkelen.
 • Persoonlijke begeleiding
  Je wordt intensief begeleid door ervaren docenten met tal van verschillende specialisaties. Je kunt in tutorials en stages aanhaken bij lopend wetenschappelijk onderzoek.
 • Nederlandstalig programma
  Het onderwijs in de kernvakken van de master wordt bovendien gegeven in de Nederlandse taal, wat de diepgang en discussiemogelijkheden ten goede komt.
 • Ideale studieomgeving
  De Universiteit van Amsterdam biedt ongekende mogelijkheden om aan te haken bij onderwijs en onderzoek en onderhoudt nauwe contacten met de vele archieven en kennisinstellingen in Amsterdam.

Na je studie

De onderzoeksmaster geschiedenis bereidt je grondig voor op het zelfstandig verrichten van grensverleggend historisch onderzoek. Je leert vragen te stellen, informatie te verzamelen en te analyseren en onderzoeksresultaten te presenteren op een hoog niveau. Met deze vaardigheden kun je in de wetenschap, maar ook bij bedrijven, media, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen aan de slag.

Diploma

De onderzoeksmaster Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
Research MA Geschiedenis (research)
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
120 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60139
Locatie
Universiteitskwartier