Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Onderwijs

De VU en de UvA verzorgen gemeenschappelijk een aantal bachelor- en masteropleidingen. De bachelors worden voornamelijk in het Nederlands aangeboden, maar er zijn ook twee engelstalige bachelors. De masters zijn allemaal engelstalig. Bijbehorend zijn er ook een aantal minors die je kunt volgen. 

Studenten van over de hele wereld (meer dan 60 nationaliteiten) studeren elk jaar aan de Graduate School van beide deelnemende universiteiten. Studenten die een bachelor hebben behaald in Klassieke Talen, Archeologie of Oudheidwetenschappen kunnen zich aanmelden voor de door ACASA aangeboden masterprogramma's. Meer informatie over de toegangseisen vind je bij de opleidingen zelf (klik hieronder op Bachelors of Masters, kies een opleiding en navigeer daar naar 'Toelating en inschrijving' of 'Application and admission'). 

Bachelors

Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur, of Oudheidwetenschappen studeren? De UvA en de VU bieden gemeenschappelijk een aantal bachelorprogramma's aan.

Masters

Een master doen in archeologie, erfgoed, oudheid of klassieken? De UvA en de VU verzorgen samen een aantal masterprogramma's.

Overig onderwijs

Je kunt ook de Zomerschool Klassieke talen of de MasterClassics Oudheid volgen, of deelnemen aan een oudheidgerelateerde minor. Voor docenten zijn er tevens allerlei nascholingsactiviteiten.

Naast deze website en de programmapagina's kun je als je geïnteresseerd bent in ACASA onder andere nieuws volgen en/of vragen stellen op onze Facebookpagina's:

Facebookpagina Archaeology UvA

Facebookpagina OudheidVU