Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Midden-Oostenspecialist van de 21ste eeuw

In het masterprogramma Midden-Oostenstudies bestudeer je het hedendaagse Midden-Oosten en Noord-Afrika vanuit interdisciplinair of juist specialistisch perspectief. Je doet de kennis en vaardigheden op die cruciaal zijn om grip te krijgen op de situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Samen met je medestudenten werk je aan onderzoeks- en beleidsvraagstukken, waarbij je gebruikmaakt van elkaars disciplinaire expertise. Zo leer je interdisciplinair te opereren en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van complexe problemen.

Binnen deze master kun je ook kiezen voor Arabische studies of Jewish Studies (Engelstalig).

UvA-master Midden-Oostenstudies uitgelegd

In deze video delen een docent en (oud-)studenten van de master Midden-Oostenstudies hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Maatschappelijke relevantie

Optimale voorbereiding op arbeidsmarkt

Hedendaags en actueel

Gericht op de moderne tijd

Academische vaardigheden

Leer snel zelfstandig onderzoek doen

Kies jouw interesse

Vier keuzevaktrajecten

Waarom Midden-Oostenstudies aan de UvA?

 • Hedendaagse Midden-Oosten
  De master Midden-Oostenstudies aan de UvA is expliciet gericht op de moderne tijd.
 • Voorbereiding op de arbeidsmarkt
  In deze master leer je onderzoeksresultaten te vertalen naar maatschappelijk relevante toepassingen. Hiermee geeft de UvA je een optimale voorbereiding op je toekomst na deze master.
 • Studentparticipatie
  Je levert zelf een belangrijke bijdrage aan de inhoud van de werkgroepen, waardoor je snel zelfstandig onderzoek leert te doen.
 • Kies jouw traject
  Er zijn veel opties waarmee je je vrije ruimte kunt benutten om een eigen richting te geven aan je expertise. Zo kies je uit één van de vier verschillende interdisciplinaire keuzevaktrajecten: Conflict in the Middle East; Modern History of the Middle East; Islam in the Middle East; Development Studies of the MENA region. 
 • Onderzoeksgericht onderwijs
  Je krijgt colleges van stafleden die zelf onderzoek doen naar hetgeen ze doceren; zo ben je verzekerd van cutting edge onderzoeksresultaten.

Na je studie

Na deze studie ben je klaar voor een breed palet aan functies. Zo kun je aan de slag bij nationale of lokale overheden, het bedrijfsleven, ngo’s, de media of de culturele sector. Liever aan het werk in de wetenschap? Dat is ook mogelijk.

Copyright: Greetje van der Werf
Doordat ik Arabisch beheers en tijd heb doorgebracht in het Midden-Oosten, heb ik een veel breder perspectief ontwikkeld dan vanuit Nederland mogelijk was geweest. Bregje Gelema, alumnus Lees het interview

Diploma

Midden-Oostenstudies is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Midden-Oostenstudies en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Midden-Oostenstudies
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
CROHO-code
60842
Locatie
Universiteitskwartier