Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Arabische studies is de taalspecifieke specialisatie van het masterprogramma Midden-Oostenstudies. Je wordt opgeleid tot arabist van de moderne tijd.

Arabische studies

In de specialisatie Arabische studies werk je intensief met moderne Arabischtalige bronnen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, uiteenlopend van literatuur en wetteksten tot politieke pamfletten en wetenschappelijke publicaties. Je werkt samen met medestudenten, die bijvoorbeeld Geschiedenis, Politicologie of Rechten hebben gedaan. Door gebruik te maken van elkaars expertise, leer je interdisciplinair te opereren en je eigen talent optimaal te benutten. 

Opbouw Arabische Studies

De taalspecifieke specialisatie Arabische studies heeft een studielast van 60 EC:

  • 12 EC kernvak Doing Middle Eastern Studies
  •   6 EC Master's Conference
  • 24 EC keuzevakken / tutorials
  • 18 EC masterscriptie

Keuzeruimte 

De keuzeruimte kun je invullen met vakken waarin met Arabischtalige bronnen wordt gewerkt, maar je mag deze ruimte ook benutten voor op maat gesneden tutorials (in overleg met de docent). De keuzeruimte kan daarnaast ook worden ingevuld met een stage van maximaal 12 EC.

Masterscriptie

Een belangrijk onderdeel van Arabische studies is het schrijven van de masterscriptie (18 EC). In het kader van je scriptie onderzoek je, onder begeleiding van een van de docenten, een vraagstuk op het gebied van Arabische studies. Met je scriptie lever je een wetenschappelijk bijdrage aan de arabistiek. 

UvA Studiegids

De vakken van Arabische studies die per 1 september gegeven worden, staan vanaf begin juni in de UvA Studiegids.

Contact

Neem voor meer informatie over de specialisatie Arabische studies contact op met de coördinator, dr. Robbert Woltering