Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Voor scholen

De wetenschappers van ACASA hebben een grote betrokkenheid bij het voortgezet onderwijs. Ze spannen zich in om de band tussen het voortgezet onderwijs en wetenschappelijk onderwijs te verstevigen. Voor zowel scholieren als docenten uit het voortgezet onderwijs heeft ACASA iets te bieden. 

Ben je scholier en ben je geïnteresseerd in klassieke talen en de oudheid? Kom dan eens langs op de bachelorvoorlichtingsdagen van de VU en de UvA. Misschien is de Zomerschool Klassieken of de MasterClassics Oudheid ook wel iets voor jou.

Ben je docent in het voortgezet onderwijs en zou je wel willen promoveren op het gebied van oudheid of archeologie? ACASA begeleidt verschillende docentenpromovendi. Als je interesse hebt, meld je dan bij één van de hoogleraren verbonden aan ACASA. Als docent kun je een o.a. een NWO promotiebeurs aanvragen. Ook als je als docent op zoek bent naar nascholing kun je bij ons terecht; er is een uitgebreid aanbod aan nascholingsactiviteiten.

Voor scholieren

Zomerschool Klassieke talen

Kom in augustus 2020 naar de Zomerschool Klassieke talen, in hartje Amsterdam! De Zomerschool wordt ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de UvA en de VU voor alle scholieren, studenten, docenten en anderen met ...

MasterClassics Oudheid

Speciaal voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in de oudheid, organiseert de VU tweemaal per jaar de MasterClassics Oudheid. Op deze dag kun je op de VU colleges volgen van universitair docenten ...

Bachelors

Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur, of Oudheidwetenschappen studeren? De UvA en de VU bieden gemeenschappelijk een aantal bachelorprogramma's aan.

Voor docenten

Nascholing

Docenten in het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan nascholingscursussen, -leergangen en -workshops georganiseerd door de UvA.

Docenten ACASA

Een groot aantal UvA- en VU-docenten is verbonden aan ACASA.