Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Afgestudeerden van dit masterprogramma hebben een academisch denkniveau waarmee zij zich uitstekend kwalificeren voor de arbeidsmarkt.
  • Tijdens de werkcolleges heb je veel inhoudelijke kennis opgedaan. Maar even belangrijk zijn de onderzoeks- en schrijfvaardigheden die je je in dit masterprogramma eigen hebt gemaakt.
  • Dankzij de brede en algemene historische kennis, de gedetailleerde kennis op het specifieke vakgebied van de internationale betrekkingen en je capaciteiten als zelfstandig onderzoeker, denker en schrijver ben je op vele terreinen van de arbeidsmarkt concurrerend.
  • Een stage lopen tijdens de opleiding kan de carrièreperspectieven verbeteren. Studenten lopen onder meer stage op het ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassades over de hele wereld, ngo’s zoals War Child, onderzoeksinstituten en internationale afdelingen van politieke partijen.
  • Afgestudeerden gaan in veel gevallen werken bij landelijke en lokale overheden, de non-profit sector in binnen- en buitenland (denk aan ngo’s), bij onderzoek- en adviesbureaus en in het bedrijfsleven, lobbykantoren, in de journalistiek en in het voortgezet onderwijs.
  • Afgestudeerden van dit programma studeren soms verder in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld in een tweede masterprogramma of op een promotieplaats.
Rik Reuvekamp
Copyright: Rik Reuvekamp
Vanuit de docenten en begeleiders van de master word je echt bewust gemaakt van het feit dat een stage je verder kan helpen. Rik Reuvekamp, alumnus Lees het interview met Rik
Ook ik ben historicus (KNHG)

Wat kan je worden als je geschiedenis hebt gestudeerd? Welke werkzaamheden en vaardigheden horen daarbij? En wie mag zichzelf historicus noemen? Op de Historicidagen 2022 in Rotterdam legde Martijn Lammerts namens het KNHG deze vragen voor aan historici van verschillende achtergronden. Meer voorbeelden van beroepsperspectieven vind je op het Beroepsplatform Historici op de website van het KNHG.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.