Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Feestelijke lancering van Lustrumnummer 10.I van Roma Aeterna: Roma sacra. Een avond waarop auteurs, redacteurs en mede-Romeliefhebbers elkaar eindelijk weer in het echt kunnen ontmoeten om samen het glas te heffen op de Eeuwige Stad!

Kerngegevens van evenement Lancering Roma Aeterna 10.I - Roma Sacra [NL]
Datum 8 juli 2022
Tijd 19:00 -22:00

Lancering Roma Aeterna 10.I - Roma Sacra

Wordt alles heilig in Rome? Het lijkt er bijna wel op. Naast de vele resten van Romeinse tempels zetelt het hoofd van de katholieke kerk in een onafhankelijke staat op heilige grond en staat in Rome de grootste moskee in de Westerse wereld. Bovendien huisvest de stad de oudste joodse gemeenschap buiten het Midden-Oosten, is er een kattenheiligdom, en heten de stenen waarop u loopt heten sampietrini, 'Sint Pietertjes'. Al meer dan twee millennia is Rome een van de belangrijkste plaatsen op een divers religieus wereldtoneel. Met trots presenteren we Lustrumnummer 10.I van Roma Aeterna: Roma sacra. 

Over Roma Aeterna

Roma Aeterna is een stichting van Rome-liefhebbers en -enthousiastelingen die sinds 2014 twee keer per jaar een tijdschrift over Rome uitbrengt. Ons tijdschrift is een bundeling van recent onderzoek naar de Eeuwige Stad, veelal vanuit een thema en met concrete locaties in de stad. Daarnaast worden er in het tijdschrift literaire en kunstzinnige bijdragen over Rome gepubliceerd. We werken niet vanuit één tijdvak en zijn interdisciplinair. 

We brengen ons tijdschrift op papier uit en daarnaast is er open access via onze website, waarop via een digitale kaart per locatie de artikelen ingezien kunnen worden. Het tijdschrift en de gepubliceerde artikelen kunnen zodoende dienen als naslagwerk bij of ter voorbereiding van een reis naar Rome. 

Naast het tijdschrift organiseert Roma Aeterna ook diverse evenementen over films, opera en literatuur en verzorgt zij nascholingscursussen voor docenten. We hebben een groot netwerk van experts op diverse scholen en universiteiten die we graag met elkaar in contact brengen!