EN

Epidaurus in Griekenland is een bijzondere plek. Het imposante theater verhult bijna dat het hier het belangrijkste heiligdom van Asklepios betreft: de Griekse God van genezing. In deze cursus plaatsen wij Epidaurus en de Griekse praktijk van genezing in een nieuw perspectief met behulp van het meest recente wetenschappelijke onderzoek.

Detail Summary
Datum 5 februari 2021
Universiteitsbibliotheek
Ruimte Doelenzaal
Epidaurus

Doelgroep: De cursus is uitstekend geschikt als voorbereiding op een eventuele Griekenlandreis en ter ondersteuning van lessen Griekse Taal en Cultuur (GTC) in de bovenbouw.

Betrokken docenten: Dr. Matthieu de Bakker, Prof. Dr. Vladimir Stissi, Dr. Gert Jan van Wijngaarden en anderen.

1. Apollo Maleatas en de prehistorie van Epidaurus – Gert Jan van Wijngaarden
  2. Genezings narratieven – Matthieu de Bakker
  3. De opkomst en het belang van de Asklepios cultus – Maithe Hulskamp
  4. Het bouwprogramma van Epidaurus: Asklepios tempel en landschap- Vladimir Stissi
  5. Onderzoeksgeschiedenis en restauratie - Gert Jan van Wijngaarden
  6. Framing epidemieën toen en nu – Emilie van Opstall

Over de locatie en het eventuele digitale format van de nascholing volgt in december 2020 meer informatie.

Datum, tijd, locatie en prijs

• Datum: vrijdag 5 februari 2021
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Universiteitsbibliotheek, Doelenzaal