Deze middag organiseert de Academische Club samen met Margot en Jelle Stegeman-Landheer een borrel, boekpresentatie, lezingen en debat over de vraag "Hoe vitaal is onze taal?" De inloop is vanaf 17.00 u en de borrel aangeboden door Margot en Jelle Stegeman-Landheer met een aansluitende boekpresentatie, lezing en debat.

Kerngegevens van evenement Hoe vitaal is onze taal?
Datum 23 juni 2022
Uitgegeven door AUP © Walburg Pers

De sprekers

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut en hoogleraar Nederlands en Academische Communicatie aan de Radboud Universiteit. Hij schrijft regelmatig over taal, bijvoorbeeld voor Onze Taal, NRC en Neerlandistiek.

Hedde Zeijlstra is van huis uit Neerlandicus. Na zijn promotie was hij verbonden aan de universiteiten van Amsterdam en Tübingen, en MIT in het Amerikaanse Cambridge. Sinds 2013 is hij hoogleraar Engelse taalkunde en grammaticatheorie in Göttingen. Zeijlstra staat in zijn vakgebied wereldwijd bekend als expert op het gebied van de relatie tussen grammatica en zinsbetekenis.

Jelle Stegeman heeft als neerlandicus en germanist o.a. gepubliceerd over vertaaltheorie, empirisch onderzoek naar de receptie van Max Havelaar, contrastieve syntaxis en de geschiedenis van het Nederlands. Hij is emeritus hoogleraar aan de Universität Zürich en de Universiteit Leiden.

• 17.00 uur inloop
  • 17.30 uur start programma
  • 19.00 uur einde programma
  • aansluitend wordt de clubschotel geserveerd (optioneel)

U kunt zich opgeven voor de lezing en eventueel ook voor het aansluitende avondeten via onderstaande link. Er wordt geen entreegeld geheven. Aanmelden is echter - vanwege het maximum aantal toehoorders - verplicht.