Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Oudheidwetenschappen

De minor Oudheidwetenschappen biedt een veelzijdig en interdisciplinair beeld van de Oudheid en haar invloed op latere tijden.

Studiegids 2018-2019

De minor Oudheidwetenschappen is bedoeld voor studenten uit alle studierichtingen die geïnteresseerd zijn in de klassieke cultuur en haar invloed op de Europese cultuur. Je krijgt een brede inleiding in de cultuurhistorie van de Oudheid vanaf het derde millenium voor Christus tot de Late Oudheid. Daarnaast is er aandacht voor de wisselwerking tussen culturen in Europa en het Nabije Oosten, en voor de totstandkoming van de ‘klassieke canon’. Denk aan de status van het Parthenon, de Venus van Milo, het Gilgamesj-epos, Plato’s Staat en Vergilius, of de Slag bij Marathon.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. 

Inschrijven

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Lees meer over minors in de geesteswetenschappen

Oudheidwetenschappen
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September