Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Woensdag 26 februari jl. werd in het antieke complex van de Markten van Trajanus de aftrap gegeven aan een serie evenementen in het kader van de 100-jarige viering van de activiteiten van de Romeinse familie Santarelli (26 februari-12 maart).

Opgraving Satricum in 2010

Roma 1914. Storia dell città

De tentoonstelling getiteld Roma 1914. Storia della città, richt zich op het jaar 1914 aan de hand van historische foto's uit die tijd, kaarten, documenten, besluiten, brieven en objecten, muziek, film en evenementen. Voor de eerste keer opent het museum zich naar de stad, op de familiearchieven en ondernemingen met als doel de kleine grote geschiedenis van Rome te illustreren, het dagelijks leven.

Grote aandacht gaat naar de handel met speciale aandacht voor de Familie Santarelli: van het bedrijf uit 1914 van Beradino Santarelli & figli tot aan het huidige wijnbedrijf Casale del Giglio, een reis van een eeuw door de geschiedenis van de Romeinse economie.

10 jaar archeologisch onderzoek Satricum

Behalve aan de geschiedenis wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan de huidige activiteiten van de familie waaronder die van een stichting voor antieke objecten en die van de rol van mecenas in het kader van het archeologisch onderzoek in de wijngaarden van het bedrijf in Le Ferriere, het antieke Satricum.

Satricum zelf wordt belicht via geïllustreerde panelen, een film van de hand van Anneke Dekker over de opgraving uitgevoerd door de studenten van de Universiteit van Amsterdam en een lezing door prof. dr. Marijke Gnade over de resultaten van de opgraving van de laatste 10 jaar op het terrein van Casale del Giglio.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en activiteiten zie de website van Mercati di Traiano, Museu dei Fori Imperiali, Roma.