Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Project The sea and land routes of southern Euboia, ca. 4000–1 BC. A case study in Mediterranean interconnectivity goed voor € 750.000,-

Jan Paul Crielaard

Netwerken in de Oudheid

Dr. Jan Paul Crielaard, universiair hoofddocent Mediterrane archeologie aan de VU, heeft een onderzoekssubsidie gekregen in het kader van de Vrije Comeptitie Geesteswetenschappen van NWO ter waarde van € 750.000. Samen met drie promovendi bestudeert hij een specifieke regio in Griekenland vanuit de lucht, op land en op zee om vast te stellen hoe mensen in een periode van 4000 jaar verbonden waren met elkaar, hun goden en het landschap om hen heen.

Het uiteindelijke doel is om een bijdrage te leveren aan het lopende debat over interconnectiviteit in de antieke Mediterrane wereld. Aan het eind van het project worden databestanden en kaarten middels een interactieve digitale omgeving toegankelijk gemaakt voor lokale erfgoedinstanties.

Vrije Competitie Geesteswetenschappen

NWO Geesteswetenschappen heeft aan zes onderzoekersteams financiering toegekend voor vrij onderzoek dat niet binnen thematische programma's valt.

Toekenningen Vrije Competitie NWO Geesteswetenschappen