Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology

Parallelle plaatsen? Troje en Lavinium

Wetenschappelijke/vakinhoudelijke nascholing

09feb2018 10.00 - 17.00

Cursus

Om te laten zien hoe bepaalde locaties ons beeld van de oudheid hebben bepaald richt deze studiedag zich op twee plekken met mythische status in zowel de antieke cultuur als de huidige tijd: Troje en Lavinium.

Het doel van deze studiedag is te laten zien hoe bepaalde locaties ons beeld van de oudheid hebben bepaald. Daartoe richten we ons op twee plekken met mythische status in zowel de antieke cultuur als de huidige tijd: Troje en Lavinium. Van beide plaatsen zullen de historische  ontwikkeling, literaire en mythologische associaties, opgravingsgeschiedenis en culturele receptie de revue passeren. Daarbij wordt u op de hoogte gebracht van de laatste wetenschappelijke stand van zaken. Het vergelijkende perspectief verduidelijkt bovendien hoe plaatsen als deze zo belangrijk kunnen worden in ons collectieve geheugen.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat 5 Register Punten (RU) van Register Leraar.

Doelgroep

Docenten Klassieke talen en Geschiedenis

Datum en tijd

Vrijdag 9 februari, 10.00-17.00 uur

Prijs

195 euro (inclusief koffie/thee)

Docenten

Prof. dr. M. (Marijke) Gnade
Dr. D. (David) Rijser
Dr. G.J.M. (Gert Jan) van Wijngaarden 
Prof. dr. V.V. (Vladimir) Stissi 
Prof. dr. I.J.F. (Irene) de Jong

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.

Gepubliceerd door  Illustere School