Augmented reality-project 'Blending Past and Present'

6 februari 2019

In het project 'Blending Past and Present' van het 4D Research Lab wordt augmented reality-technologie ingezet om een virtuele laag toe te voegen aan de werkelijkheid. Studenten van ACASA en Kunstgeschiedenis gebruiken deze technologie om tijdens stadswandelingen reconstructies te bekijken van gevels van Amsterdamse gebouwen.

Blending Past and Present

Jitte Waagen met augmented reality-app (foto: Paola van der Sluis)

Met apps kunnen zij kijken naar de 2D- en 3D-reconstructies op drie locaties in de Kalver- en Warmoesstraat. De studenten vergelijken de huidige gevels met de reconstructies, wat hen archeologische en historische inzichten oplevert. De reconstructies zijn gemaakt door studenten van het bachelorvak ‘Schilders, prentmakers en de beeldbronnen van Amsterdam 1500-1550’ van Madelon Simons. Jitte Waagen is initiatiefnemer van het project.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen