Financiering voor drie promovendi in de geesteswetenschappen

19 juni 2018

Pamela Jordan (Archeologie), Antonia Weiss (Geschiedenis) en Dean McHugh (ILLC) ontvangen allen financiering uit het programma Promoties in de geesteswetenschappen van NWO. In totaal is met deze toekenningsronde 3,2 miljoen euro gemoeid.

De promotietrajecten zijn geselecteerd uit de universiteiten die betrokken zijn bij het proces Duurzame Geesteswetenschappen. Het doel van Promoties in de geesteswetenschappen is om de aanwas en doorstroom van jong talent in de geesteswetenschappen een impuls te geven. Financiers zijn het Regieorgaan Geesteswetenschappen en NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

De toegekende projecten zijn:

• 'Site Sound: visualizing the acoustic underpinnings of Mount Lykaion’s ancient sanctuary to Zeus' van Pamela Jordan
  • 'Crafting Nature, Cultivating Gender: Gender en stedelijk groen in Amsterdam en Berlijn tijdens de lange 18de eeuw' van Antonia Weiss
  • 'De basis van menselijk mechanistisch redeneren: de structuur van de vraag naar het "hoe"' van Dean McHugh

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen