Vidi-subsidie voor Jill Hilditch

17 mei 2016

NWO toekenning voor onderzoek Tracing the potter’s wheel in the Bronze Age Aegean

Dr. Jill Hilditch (Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture) heeft een Vidi-beurs ontvangen voor onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam.

NWO heeft aan 87 excellente onderzoekers een Vidi-financiering van maximaal 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten.Vidi maakt samen met Veni en Vici deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

Onderzoeksproject

Tracing the potter’s wheel in the Bronze Age Aegean
Hilditch gaat onderzoek doen naar de verspreiding van het pottenbakkerswiel in het Egeïsche gebied in de Bronstijd. Hiertoe bestudeert zij de mobiliteit van mensen, objecten en ideeën. Op die manier wil Hilditch nieuw licht werpen op de manier waarop nieuwe, innovatieve technieken werden aangewend in prehistorische samenlevingen.

Gepubliceerd door  ACASA