Veni-beurs voor Marlena Whiting

13 oktober 2015

NWO toekenning voor onderzoek Gender in de heilige ruimte: vrouwennetwerken, begunstiging en rituele beleving in vroegchristelijke bedevaarten.

Marlena Whiting (Oude Geschiedenis) heeft een Veni-beurs ontvangen voor onderzoek aan de Universiteit aan Amsterdam/ ACASA.
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft 161 Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend. Veni maakt samen met Vidi en Vici onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO en is gericht op recent gepromoveerde wetenschappers met een opvallend talent voor wetenschappelijk onderzoek. Met een Veni-financiering kunnen zij tot drie jaar onderzoek doen.

Onderzoeksproject

Many of the earliest Christian pilgrims to the Holy Land were women. Their stories survive to this day, but scholars so far have not considered how their gender shaped their experiences. This project will investigate how women performed pilgrimage and experienced their encounters with the sacred in the Early Christian centuries.

Meer informatie over dr. Marlena Whiting.

Gepubliceerd door  ACASA